top of page
  • Obrázek autoraAdmin

Floriánská mše 6.5.2018


Po mnoha letech provonělo okolí kapličky, zasvěcené svatému Floriánovi, kadidlo. Na mši svatou se sešli nejenom místní, ale také obyvatelé okolních vesnic. Pan farář při příležitosti oslav konce druhé světové války vzpomněl padlé, kteří za nás a naši svobodu položili své životy. Mluvil o tom, že je důležité, aby lidé byli především dobří a vážili si krás míst, ve kterých žijí. Na konci mše zazněla česká státní hymna. Česká státní hymna, jakkoli při mši neobvyklá, byla zpívána na padesáti hlasy a její melodie se slunečným polednem linula krajem.

Naše děti si ze mše a slov pana faráře nic moc nedělaly. Jezdili na kole, odrážedle, hrály hoňku nebo schovku. A tak se do modliteb sem tam vložil dětský pláč, když někdo z omladiny při běhu dolů dědinou zakopl a rozbil si koleno. Jindy zas hlas pana faráře přehlušilo: "... piky piky za Ondru..." ale to k našemu životu patří. To jsme prostě my.

Po mši naše děvčata zvala s talíři plnými koláčů všechny na posezení do místní staré školy. Děkujeme panu starostovi, Pavlovi a holkám, které se postaraly o občerstvení.

Bylo to pěkné strávené odpoledne.

Na tomto místě by se patřilo poděkovat dnes již zesnulé paní Kotmelové, která na své náklady nechala na začátku 21. století kapličku opravit.

Fotky jsou zde https://obcaneujezdska.rajce.idnes.cz/Florianska_mse_2018/

user a heslo jako obvykle


23 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page